петак, 7. новембар 2014.

Nova godina u Beogradu

DOČEK NOVE GODINE U BEOGRADU


Turisti vole da dolaze u Beograd da proslave Novogodišnje praznike. Beograd se smatra za prestonicu odlične zabave i provoda bez granica  Samo iz Slovenije svake godine dođu između 15000-20000 posetilaca. Kreću vozovima i kada se iskrcaju na našu železničku stanicu oni su već dobrano raspoloženi. Dolaze posetioci željne zabave  i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske i td. Naravno ne sme se zaboraviti i na ljude iz unutrašnjosti Srbije.


Šta privlači turiste da dolaze u Beograd?


Odgovor, je naravno poznat: luda zabava i provod do jutra. Beograd je u vrhu gradova u Evropi što se provoda tiče. Restorani, kafane, splavovi, hoteli, svi organizuju novogodišnje dočeke koji se pamte Ponude su već gotove i ugostitelji se već pripremaju. Da pogledamo šta se nudi:


Doček na splavovima


Spavovi su rezervisani su za one najluđe i najmlađe, Na splavovima caruje folk (zlonamerni će reći turbo-folk) domaća muzika, pa će tako sigurno biti i u najluđoj noći. Cene karata variraju od splava do splava, kao i do tipa karte, da li je u pitanju obična karta koja podrazumeva samo ulaz ili „all inkluziv“ varijanta (piće, hrana, separe). Još pre ponoći skoro svi su na stolovima. Koliko god bila cena, vredi.


Doček u klubovima 


Za ljubitelje tehno-dance-rejva i sličnog modernog zvuka klubovi dovode najpoznatije domaće i strane zvezde i DJ-eve. Kakva će biti ponuda u novogodišnjoj noći zavisi od kluba do kluba, a pouzdano je da će se đuskati do zore. Ovde su mesta vrlo ograničena i mora se biti brz i na vreme se rezervisati mesto.


Doček u restoranima


Predviđeni za intimniju atmosferu, restorani su idealni za parove koji žele unovogodišnjoj noći i da se provedu i da se odmore. Iskusni ugostitelji se međusobno takmiče praveći najpovoljniju i sadržajniju ponudu za ludu noć. I ove godine nude se bogate i ukusne trpeze, dobra i kvalitetna pića u izobilju, vrhunska muzika koja je idealna za ples a pritom dozvoljava razgovor (poseban deo koji posetioci najviše vole je ulazak trubača tačno u ponoć). Svako je čuo za Skadarliju i ludu zabavu u tamošnjim restoranima. To ne treba propustiti.


Doček u hotelima


Posetioci koji dolaze u Beograd da provedu najluđu noć odsedaju 4-5 dana. Beograd sve manje  oskudeva sa smeštajnim kapacitetima. Osim hotela, turisti mogu da se smeste i u mnogobrojnim hostelima, privatnim apartmanima, kampovima, kao i kod svojih starih ili novopečenih prijatelja.
I hoteli imaju svoju ponudu za novogodišnju noć. Oni svojim gostima nude osim smeštaja i provod sa večerom u svojim luksuznim restoran salama. Obično gostuju pozati domaći pevači bendovi. Neko će reći da taj doček izgleda najsličnije svadbi, ali neko to voli.

Doček Nove godine na trgu


Naravno za posetioce koji ne vole kafane iz zatvoreni prostor, tradicionalno doček Nove godine u Beogradu se organizuje na trgovima. Ni najhladnija zima ne može da pokvari dobro rasploženje.  Svake godine se organizuje vatromet, verujemo da će i ove godine biti još bolji i veličanstveniji od svih do sada. Sviraju najpozatiji bendovi i izvođači, služi se kuvano vino, sve je veselo, nema svađa i tenzija. Ovaj način zabave daleko je jeftiniji.  Umesto skupih večernjih toaleta i odela, treba vam samo dobro raspoloženje i topla garderoba.


IKS FAKTOR


Ono što se mora podvući je to da su  cene vrlo pristupačne. Može se reći da Beograd pruža jefin provod i da su niske cene komparativna prednost glavnog grada Srbije.
Ali nisu samo cene i dobra zabava to što privlači na hilajde ljude da dolaze i da se stalno vraćaju u Beograd. Postoji nešto posebno. To je „ono“ nešto što samo ovde postoji. A to je da ono što se iskusi u noćnom životu Beograda nema nigde. To je energija koja se u njemu oseti, koja u svakom budi adrenalin, potreban za nezaboravan i neponovljiv provod. Dođite da se provedete.

2 коментара:

  1. Brojni su nacini i mogucnosti da se dobro provede u Beogradu, a Nova Godina je odlican razlog da se poseti Beograd i ta mogucnost iskoristi.

    ОдговориИзбриши
  2. Ocekujem dobar provod za Novu Godinu i da ce biti bolji od prethodne godine
    ali nadam se da cene apartmana za nocenje nece mnogo poskupeti.

    ОдговориИзбриши