недеља, 9. новембар 2014.

Iznajmljivanje apartmana u Beogradu

Kratkoročni najam apartmana u Beogradu


U poslednjih nekoliko godina sve je veći broj posetilaca koji dolaze u naš glavni grad.  Dolaze zbog posla, školovanja, lečenja, ili na pravo turističko putovanje. Kako su različiti ciljevi i motivi putovanja, razlikuju se i kriterijumi. Međutim, jedan vid smeštaja koji dobija na popularnosti sasvim sigurno je apartmanski smeštaj.
Kada se upustite u traženje apartmana, imajte na umu sledeće:
  • Internet je moćan alat, iskoristite ga. Unesite u Google nekoliko ključnih reči (apartmani u Beogradu, stan na dan Beograd) i dobićete ogromnu ponudu.
  • Birajte sajtove na kojima se oglašava više smeštajnih jedinica, u gradskoj zoni koja vas interesuje. Veće su šanse da nađete ono što vam odgovara, nego ako u ponudi imate jedan ili dva apratmana.
  • Potražite recenzije na forumima i sajtovima. Ono što vidite na fotografiji i što pise u opisu, može da bude i malo ulepšana realnost. Ako postoji video-zapis smeštaja, obavezno ga pogledajte.
  • Raspitajte se oko bitnih detalja: koliko je apartman udaljen od najbliže prodavnice ili autobuske stanice, na kom je spratu, da li u zgradi postoji lift...





Šta treba znati pre rezervisanja


Pre rezervacije apartmana, proverite kako se kreću cene. Cena koju vidite na sajtu obično je neka srednja, za najam na više dana. Negde se traži da ostanete minimum tri noći, ali sve je veća ponuda smeštaja koji možete iznajmiti na dan, pa čak i na nekoliko sati. Imajte u vidu da cena za jednu noć može biti i 20-30% veća, pa proverite pre nego što rezervišete. Nekad zavisi i od broja osoba koje bi tu boravile. Za turistički dolazak, možda će se ispostaviti da je isplativije ostati duže. Lako se može desiti da vas 5 ili 7 noćenja isto košta, pa zašto ne iskoristiti priliku?

Kraći boravak, tj. iznajmljivanje na dan, najčešće koriste ljudi koji dolaze u Beogad poslovno, na neki sastanak, prezentaciju, skup... Tu su zatim i oni koji putuju na neku dalju destinaciju, a u Beogradu im treba prenoćište da sačekaju prvi jutarnji let, ili voz. Njima je, osim cene, i lokacija apartmana jako bitna, pa najbolji prolaz imaju apartmani u centralnoj gradskoj zoni i na Novom Beogradu.


Kad planirate kraći boravak u Beogradu, razmislite koliko unapred možete izvršiti rezervaciju. Najbolje je da to uradite 10-15 dana pred put, jer će vlasnici tada imati tačnu informaciju oko raspoloživosti kapaciteta. Možda ste navikli da hotel rezervišete nedeljama, čak i mesecima unapred, ali sa apartmanima je malo drugačija situacija. Dešava se, nažalost, da vlasnik apartmana zbog veće grupe ili najavljenog dužeg boravka otkaže rezervaciju nekome ko bi ostao samo dan ili dva. Doduše, najgore što može da vam se desi je da morate da pravite plan B i krenete u novi potragu. Ali to je situacija koju svakako možete da izbegnete.

Prednosti apartmana


Apartmani  su generalno prostraniji nego hotelske sobe. Imaju opremljene kuhinje, pa čak i mogućnost da operete garderobu. Po ceni su sasvim sigurno konkuretni hotelskom smeštaju. Ako putujete sa prijateljima, možete da iznajmite apartman sa dve spavaće sobe i podelite troškove. I kada je veće društvo u pitanju, ako se troškovi najma podele, jeftinije je nego da odsedate u hostelu, a sasavim sigurno i komfornije. Možete da uštedite i na troškovima za hranu, jer u kuhinji možete da pripremite neki lagan obrok. Ne dajete gomilu novca za restoran, a opet niste prinuđeni da nekoliko dana živite na brzoj hrani.

Ova prednost posebno dolazi do izražaja ako putujete sa decom, koja znaju da budu probirljiva kada je hrana u pitanju. I ne samo hrana, i prostor igra važnu ulogu ako želite da se svi opustite i odmorite i da vam boravak u Beogradu ostane u lepom sećanju. Možete da provedete zajedničko vreme u dnevnoj sobi, a zatim da uživate uz knjigu ili film čak i ako je deci vreme za spavanje. Ne morate da sedite u mraku čekajući da se oni uspavaju, i da hodate na prstima. Sa starijom decom je još lakše - ostavite ih da uživaju u apartmanu, a sebi priuštite večernji izlazak u neki obližnji lokal. Oni će biti veliki i važni, a vi ćete imati 2-3 sata samo za sebe.


Najam apartmana u Beogradu

Kratkoročni najam u Boegradu postaje sve popularniji vid ponude smeštaja u našem glavnom gradu. Iznajmljivanje apartmana u Beogradu, bilo online ili na licu mesta, je velika šansa kako za vlasnike stanova koji imaju višak stambenog prostora tako i za investitore.
Birajte pouzdane i proverene agencije koje se bave izdavanjem smeštaja. Koristite Google, posetite Facebook stranicu, čitajte tuđa iskustva. Izbegavajte ono što na prvi pogled zvuči “previše dobro da bi bilo stvarno” jer na kraju najčešće tako i bude.


3 коментара:

  1. Puno korisnih saveta sam procitila u ovom tekstu. Apartmanski i studijski najam na nekoliko dana je nesto sto je praksa mnogih turista koji vole da posecuju Evropske i druge gradove, pa sto ne bi bila i u Beogradu.

    ОдговориИзбриши
  2. Najam aparmtana na nekoliko dana i nekoliko sati je postao trend. Drago mi je da i Beograd ima takvu ponudu

    ОдговориИзбриши
  3. Sa povecanjem broja turista koji posete Beograd raste i ponuda smestaja, kratkorocni ili dugorocni najam nije mnogo bitno vazno je da se ima gde iznajmiti apartman.Ide Nova godina nadam se da cene iznajmllivanja nece biti previsoke.

    ОдговориИзбриши