четвртак, 23. октобар 2014.

Apartmani ili hoteli

Šta birati, apartmani ili hotel?


Veliki broj posetilaca našeg glavnog grada često dolazi u dilemu da li da odsedne u hotelu ili da iznajmi apartman. U ovom čnalku pokušaćemo da navedemo neke od prednosti izbora apartmana, a koje mogu biti i valjani razlozi da se i vi lakše opredelite za izbor smeštaja u Beogradu.

Naplata


U apartmanima se najčešće naplaćuje apartman, nasuprot naplati usluge po osobi u hotelima. Naravno, neke agencije drugačije naplaćuju isti apartman u funkciji od broja osoba, ali je ta cena i dalje veoma konkurentnija u odnosu na hotelski smeštaj.
Posebna prednost ovog načina smeštaja dolazi na videlo kada su u pitanje porodice sa većim brojem članova, ili grupe ljudi koji traže zajednički smeštaj.

Stan na dan ili duže


Vreme boravka zavisi od vas i jednostavno se možete dogovoriti sa agencijom ili vlasnicima da li ćete boraviti jedan dan, ili čak deo dana, ili ćete produžiti boravak na više dana, odnosno nedelja ili meseci. Najvažnije je da se blagovremeno informišete i dogovorite sa vlasnicima.


Lokalni ambijent


Jedna od osnovnih prednosti boravka u apartmanu je da se u tom slučaju lakše možete osećate kao i lokalni stanovnici, komšije, građani, i kroz to iskustvo možete da drugačije proboravite taj period u gradu. Rečju, da budete deo grada, stanovnik kao i svi drugi, što uopšte nije loš osećaj.
Većina apartmana poseduje solidno opremljenu kuhinju, što ume da bude veoma važan faktor u odabiru vrste smeštaja. Ako ste sami i sa ograničenim finansijskim sredstvima, eto mogućnosti da uštedite novac. Nekada je ovaj smeštaj i skoro jedino rešenje u slučaju osoba sa nekim posebnim zdravstvenim problemima i/ili dijetetskim zahtevima.

Kreativni ambijent


Dobili ste posao ili projekat koji treba da realizujete, na primer u Beogradu, i možete da birate hotel ili apartman. Ovo prvo neka bude vaša prava odluke i to bez razmišljanja, jer ćete imati drugačiji ugođaj, manje monotonije nego kod hotelskih soba. Bićete inspirisaniji i raspoloženiji a samim tim i kreativniji. Imaćete svoj mir i svoj radni kutak i prostor za odmor. Hotelske sobe umeju da guše zbog svoje monotonosti i bezličnosti. Pored ovih pogodnosti možete izabrati i apartman sa više soba što je u slučaju hotela znatno skuplja varijanta.


Komfornost apartmana


Sami birate goste pa naravno da možete imati goste u i apartmanu. Neki baš vole apartmane jer nekada imaju goste koje ne viđaju u svakodnevnom životu u svom stanu ili kući, pa makar na kratko vreme.

Privatnost i bezbednost


Apartmani za iznajmljivanje prolaze stroge testove da bi dobili kategorizaciju. Kada se smestite u njima imate potpunu privatnost i bezbednost.

Kome posebno odgovara apartmanski smeštaj



  • Grupe - kada putujete u grupi, a želite da boravite u gradu neko kraće vreme, onda itekako imate ekonomsku kalkulaciju da rezervišete ovaj tip smeštaja, npr, više soba za grupu, a ne da potrošte novac za svaku sobu posebno kao u hotelu. Još ako znate i period boravka onda rezervacijom unapred možet ostvaritie dodatne uštede.
  • Porodica - Ako putujete sa porodicom, i još sa decom, ovaj servis će vam uštedeti vreme i novac, jer pored ostalog, možete rezervisati i posebni krevet za decu.
  • Poslovni putnik - ako ste po prirodi posla povremeno u graduovaj tip smeštaja je isplativ, naravno shodno vašim potrebama. Lojalni klijenti često imaju drugačije cene i popuste kod vlasnika.
  • Preseljenje ili renoviranje - Privremeni boravak u apartmanima zbog preseljenja ili renoviranja sopstvenog stana odnosno kuće, je takođe veoma logično i ekonomski racionalno rešenje. naravno, ako nemate odgovarajući aranažman kod prijatleja ili bliže rodbine, ili jednostavno imete dovoljno sredstava da i ne narušavate privatnost i stvarate obavezu.


Još jedan razlog zašto bi trebalo da izaberete Apartman nad hotelskoj sobi su pogodnosti, kao što su velike brzine Interneta, TV sa većim izborom kanala, što za mnoge koji vole tehničke preduslove jeste prava komparativna prednost.

Zaključak


Sve napred navedeno ima za cilj favorizovanje apartmanskog smeštaja u odnosu na hotelski, Ne sumnjamo da i hotel ima svoje prednosti ali izbor apartmana za smeštaj u gradu učiniće vaš boravak u njemu jefitnijim, zanimljivijim, kreativnijim, i što je možda i najvažnije, imaćete osećaj da ste deo grada  kom boravite.










4 коментара:

  1. A i ako zelite sebi da priustite malo drugaciji vikend, a ne biste na dalek put, iznajmite apartman sa drustvom i provedete dva malo drugacija dana.

    ОдговориИзбриши
  2. Osnovne prednosti apartmana po mom mišljenju su: jeftinije cene zakupa apartmana u Beogradu od hotela, dobra opremljenost, kvalitetna usluga, diskrecija, odlične lokacije.

    ОдговориИзбриши
  3. Apartmani su jeftiniji od hotela, a jednako ili čak i više komforni
    Smeštaj Subotica

    ОдговориИзбриши
  4. Dsota se ulaže u apartmane, granica izmedju njih i hotela psotaje sve tanja. Vrlo često je konfornost apartmana i veća nego kod hotela (kao na primer lkod ovih apartmana u Novom Sadu. Fleksibilnost kod partmana je veća oni se brže mogu prilagoditi različitim zahtevima svojih gostiju

    ОдговориИзбриши